UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19 U DOMU U ŠKOLSKOJ GODINI 2020/2021.
- Dana 3. rujna 2020.
1.DOLAZAK UČENIKA U DOM
-vrijeme dolaska za nove učenike je od 14.00 do 17.00 sati
-vrijeme dolaska za stare učenike je od 17.00 do 20.00 sati
-preporuka je da u pratnju učenika dođe samo jedan roditelj
-prilikom prijema obavezno je nošenje zaštitne maske
-roditelji će se moći zadržavati samo na vanjskom prostoru doma,bez ulaska o odgojnu skupinu
2.SMJEŠTAJ UČENIKA U UČENIČKIM SOBAMA I KORIŠTENJE ZAJEDNIČKIH PROSTORIJA
-u svaku sobu smještena su tri učenika
-kreveti su međusobno razmaknuti 2 m
-učenici su dužni izbjegavati odlazak u druge sobe i skupine
-kretanje hodnikom treba prilagoditi fizičkoj distanci od 2 m
-u kupaonici istovremeno mogu boraviti dva učenika
-u sobama učenici ne moraju nositi zaštitne maske osim prilikom dolaska odgajatelja u sobe
-u ostalim zatvorenim prostorima doma učenici su dužni nositi zaštitnu masku uz izuzetak
sanitarnih prostorija i blagovaonice prilikom konzumacije hrane
-potrebno je organizirati odvajanje učenika prema katovima i zgradama
-privremeno se ne može koristiti sportska dvorana i teretana
-u učeničkom klubu istovremeno može boraviti do 5 učenika uz pridržavanje međusobnog razmaka
od 2 m
-učenicima se preporučuje boravak na otvorenom prostoru
-učenici su obvezni mjeriti tjelesnu temperaturu pri odlasku u školu
-u slučaju pojave simptoma koji mogu upućivati na COVID-19 učenik će biti smješten u sobu
za izolaciju do dolaska roditelja
-roditelji su dužni isti dan doći po učenika i odvesti ga kući,te se javiti liječniku opće medicine
3.BORAVAK UČENIKA U BLAGOVAONICI
-pri dolasku u blagovaonicu obavezno oprati ruke uz korištenje tekućeg sapuna,te posušiti ruke
papirnatim ubrusom
-u redu za podjelu hrane potrebno je održavati fizičku udaljenost prema oznakama
-nakon uzimanja hrane potrebno je sjesti za stol uz maksimalno još jednog učenika – dijagonalno
-prilikom konzumiranja hrane potrebno je međusobnu komunikaciju svesti na minimum
-trajanje konzumacije hrane je maksimalno 20 min
4.UPUTE ZA RAD DJELATNIKA
-kontrola tjelesne temperature obavlja se pri dolasku i odlasku s posla
-svi djelatnici dužni su nositi zaštitnu masku pri kontaktu s učenicima ili drugim djelatnicima u
zatvorenom prostoru, te na otvorenom kada nije moguće održavati fizičku distancu od 2m
-svi djelatnici dužni su maksimalno poštivati upute o osobnoj higijeni i pravovremeno reagirati
u slučaju pojave simptoma koji bi upućivali na COVID-19
5.UPUTE ZA RAD UPRAVE
-prije ulaska u prostorije uprave potrebno je staviti zaštitnu masku i dezinficirati ruke
-korisnici usluga doma,djelatnici i poslovni partneri potiču se na korištenje telefona i e pošte
u komunikaciji s ustanovom
6.UPUTE ZA RAD SKLADIŠTA
-dostava robe moguća je na način da dobavljači ulaze vozilima u dvorište doma do vrata skladišta,
gdje se vrši preuzimanje robe
– dostavljači su dužni nositi zaštitnu masku,dezinficirati ruke i staviti jednokratne rukavice
-u slučaju ulaska u skladište dostavljači su dužni uz nabrojanu opremu koristiti jednokratna odjela
nazuvke za noge ( moguće u iznimnim slučajevima )
Sve ostale upute detaljnije su navedene u uputama HZJZ koje također objavljujemo na našoj stranici.
0 Komentari